Bahan-Bahan: | |
3 keping pucuk (direndam) sedikit suhun (direndam) 3 biji telur 3 biji ubi kentang 2 biji bawang merah (dihiris) 2 biji bawang putih (dihiris) santan (dari 1 biji kelapa) sedikit garam sedikit ajinomoto sedikit minyak untuk menumis | |
Cara: | |
1. tumis bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan. 2. masukkan santan. 3. masukkan garam dan ajinomoto. 4. masukkan ubi kentang biarkan sehingga agak empuk. 5. pecahkan telur sebiji demi sebiji. 6. masukkan suhun dan pucuk 7. masak sehingga ubi empuk (di atas api yang perlahan). | |
Cadangan Hidangan: | |
sesuai untuk seisi keluarga. Dimakan bersama nasi. (kalau nasi panas lagi terangkat. | |
Tambahan: | |
jangan masukkan suhun terlampau banyak kerana suhun akan mengembang dan menyerap kuah. |
Sunday, January 16, 2011
Kuah Lemak Telur Dengan Suhun & Pucuk
Labels:
Resepi Temerloh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment