Bahan-Bahan: | |
1 cawan budu 2 ulas bawang merah (mayang) 3 ulas bawang putih (mayang) 2 batang serai (mayang halus) 2 helai daun limau purut 5 atau lebih- biji cili padi (hiris) sedikit halia (tumbuk @ mayang) 3 sudu makan minyak untuk menumis Sedikit air | |
Cara: | |
1. Panaskan minyak, masuk semua bahan mayang dan hirisan tadi. 2. Agak garing, masukkan budu dan sedikit air. 3. Mendidih, masak dan angkat. | |
Cadangan Hidangan: | |
Nasi putih panas-panas. | |
Tambahan: | |
Budu goreng ni makan dgn nasi panas, dah tak perlu apa yang lain. Lengkap rasa, esp. untuk mereka yg mmg taksub dgn budu. haha. |
Sunday, January 16, 2011
Budu Goreng Spesel
Labels:
Resepi Temerloh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment