Bahan-Bahan: | |
500 gm Daging Ayam (Bahagian dada) Bahan A 2 sudu besar Minyak bijan 1 sudu besar Stok pekat ayam maggi 2 keping Tahu Jeruk (Nam Yee)Ada di jual di Pasaraya sedikit Lada sulah | Bahan B 2 Biji Telur Ayam 4-5 sudu besar Tepung jagung |
Cara: | |
Ayam Dipotong kecil dan di gaulkan dgn bahan A sehingga sebati. Perapkan selama 4 jam (kalau nak cepat perap 1-1/2 jam pun boleh). Apabila hendak menggoreng gaulkan dengan telur dan tepung jagung tadi. Goreng sehingga ayam kekuningan , goreng dgn api kecil supaya ayam tidak hangus. | |
Cadangan Hidangan: | |
Ayam goreng ini sedap dimakan dengan sos cili Thai. | |
Tambahan: Selamat mencuba |
Sunday, January 16, 2011
Ayam Goreng Nam Yee
Labels:
Resepi Temerloh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment